PROJECTEN 

ALTIJD RUIMTE VOOR EEN GOED IDEE!

PROJECTEN in UITWERKING: 

Omgevingsplan Binckhorst Den Haag en het gebiedsaanpak vanaf 2018 vastgesteld op donderdag 29 november is het omgevingsplan Binckhorst in de raad van de Gemeente Den Haag. Daarbij zijn door de raad verschillende moties aangenomen. Een motie is een opdracht aan het college, vaak om iets te onderzoeken of te regelen. De raad liet via de moties weten veel belang te hechten aan participatie en samenwerking en vindt kwaliteit van de leefomgeving, inclusief de architectuur belangrijk. Ook werd aandacht gevraagd voor verbetering van het openbaar vervoer. Na de vaststelling duurt het nog vele weken voordat het plan geheel in werking treedt.
Gebiedsaanpak 2018 aangenomen. Dit betekent dat we voortvarend verder gaan met het uitwerken van het openbare ruimteplan, voorzieningen zoals bijvoorbeeld ook evenementen in Binckhorst en betrekking tussen toekomstig bewoner en de ondernemers te binden. Een plek gaan geven met een energie-infrastructuur, co2 neutraal indien mogelijk en voor het samenkomen van creatieve doeleinde aan de rand van het centrum. Daar hebben we u ook bij nodig, mee participeren als DERDE met een stevige creatieve fundering! Houdt u daarom deze pagina in de gaten voor de bijeenkomsten hierover en stuur mij een mail via ons contact formulier.

Nieuwe huizen

De ontwikkeling van de Binckhorst is ondertussen erg belangrijk voor Den Haag. De stad zit enorm in de lift en groeit gigantisch. Begin dit jaar waren er 533.026 inwoners, maar volgens prognoses schiet dit aantal in twaalf jaar omhoog naar 602.000 tot 627.000 inwoners. Er zijn dus veel nieuwe huizen nodig.

De raad bespreekt vanavond het omgevingsplan. Daarin is opgenomen dat er zeker ook betaalbare huurwoningen moeten komen. Onder andere de PvdA en PvdD vrezen dat dat streven de mist ingaat en dat projectontwikkelaars uiteindelijk koning zijn, met dure huurprijzen tot gevolg.

Wethouder Boudewijn Revis (VVD) heeft veel vertrouwen dat alles goed uitpakt. Hij zei zojuist ook dat volgende week al een eerste stap wordt gezet met vooruitstrevend nieuw openbaar vervoer op de Binckhorst.. Daar gaat vanaf volgende week een eerste elektrische bus rijden, Lijn 29.

Ik ben nog steeds benieuwd hoe ver wij kunnen komen met deze projecten in de Binckhorst? Hierbij heb ik tzt ook onze huidige bedrijf locatie een deel van dit bedrijfsconcept "wat ik al twee jaar voordraag" (sinds 2017). Ook hebben we al twee jaar pilots uitgevoerd met de volgende ondernemingen www.opslag-haaglanden.nl en met www.Binckboten.nl Wij hebben helaas ons terrein op binckhorstlaan 279 van 2000 vierkante meter vloeroppervlakte afgestaan aan de gemeente t.a.v. de nieuwe Calistoweg en het verlengde van Junokade.

Ook weer snel onderweg zijn op de fiets of met uw altijd beschikbare boot? OF even een rust moment. Creatieve buiten ruimte in de Poolsterhaven.

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.