Poolsterhaven Binckhorst

ONTWIKKELING IN VRIJE RUIMTE EN EEN LOGISTIEK TREFPUNT

DE HAVENS IN DE BINCKHORST DEN HAAG: PROJECT POOLSTERHAVEN

De gemeentelijke investeringen in de Binckhorst worden geconcentreerd rondom een bijzondere kwaliteit in de Binckhorst: de havens. De havens dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het openbaar gebied in de Binckhorst en bieden kansen om de Binckhorst verder tot ontwikkeling te brengen.

Omgevingsplan Binckhorst Den Haag en het gebiedsaanpak vanaf 2018 vastgesteld op donderdag 29 november is het omgevingsplan Binckhorst in de raad van de Gemeente Den Haag. Daarbij zijn door de raad verschillende moties aangenomen. Een motie is een opdracht aan het college, vaak om iets te onderzoeken of te regelen. De raad liet via de moties weten veel belang te hechten aan participatie en samenwerking en vindt kwaliteit van de leefomgeving, inclusief de architectuur belangrijk. Ook werd aandacht gevraagd voor verbetering van het openbaar vervoer. Na de vaststelling duurt het nog vele weken voordat het plan geheel in werking treedt.
Gebiedsaanpak 2018 aangenomen. Dit betekent dat we voortvarend verder gaan met het uitwerken van het openbare ruimteplan, voorzieningen zoals bijvoorbeeld ook evenenementen in Binckhorst en betrekking tussen toekomstig bewoner en de ondernemers te binden. Een plek gaan geven met een energie-infrastructuur, co2 neutraal indien mogelijk en voor het samenkomen van cratieve doeleinde aan de rand van het centrum. Daar hebben we u ook bij nodig, mee participeren als DERDE met een stevige cretieve fundering! Houdt u daarom deze pagina in de gaten voor de bijeenkomsten hierover en stuur mij een mail via ons contact formulier.

LOKATIE POOLSTERHAVEN, Poolsterhavenstraat Den Haag:


Er is ruimte voor innovatie en doelgroep gerichte ontwikkeling: 

We hebben de visie om de participatie van de "waterbak" met bijhorende haven plaatsen onderhoud en de beveiliging: 

-Toegang tot de steigers i.o.m. gemeente Den Haag en de inzet van STIP medewerkers.

-Beveiligde 24/7 opslag ruimte/units aan de kade voor de gebruikers van de Poolsterhaven in samenwerking met Westvliet Bewaking B.V.

Wij houden de robuuste en "Binckhorst" authentieke style aan bij de inrichting van de nodige faciliteiten.

Extra beton platen (stelconplaten) zorgen ervoor dat wij zonder sanering het juiste oppervlakte kunnen gebruiken voor de faciliteiten. 

Voor alle mogelijke initiatieven worden eerst de mogelijkheden besproken om te faciliteren met  

INITIATIEVEN:

-Participatie Poolsterhaven (handhaving/ haven meester beheer/ haven kantoor, (ook t.a.v. de rondvaart organisaties en de overige mogelijke vrije aanleg plaatsen).


-Betaalbare en maandelijks opzegbare klus containers/werkplaatsen (ook overdekt) voor de creatieve ondernemer met ambacht "makers", creatieve inventieve werkplaatsen van en voor kunstenaars/vrije denkers, etc, 

-Opslag voor aannemerstrailers/aanhangers bedrijfswagens/archief/bedrijf's voorraad etc. Maar ook zoals het "city box" concept maar dan betaalbaar en in een "no nonsense principe" voor particuliere.

RUIMTE VOOR OPSLAG VOOR DE BOTEN en de KLUS initiatieven!

Zie de pagina met het aanbod van Opslag Haaglanden. 

-Logistiek trefpunt voor de ondernemers met logistieke problemen en toegankelijkheid reistijd over de weg, in en rond het centrum van Den Haag (zie onze participatie al in de deelauto Mywheel.nl samen met Qoality Laak, koerier fiets (STIP medewerkers), fiets verhuur, en een restwaarde ophaal service voor o.a. afval loont https://www.afvalloont.nl/ , post.nl etc. Meer informatie: Neem contact met ons op.

Zie de pagina met het aanbod van logistiek trefpunt.  

-Taxi boten (op en afstap punten rond en in Den Haag met opstap tijden binnen 20 minuten aan verschillende kades).
-Pendel boten (op en afstap punten rond en in Den Haag met vaste opstap tijden aan verschillende kades, zoals een stadsbus dat doet).


-Huur / VERHUUR van sloepjes/boten, CO2 neutraal namelijk elektrische, boten tot 6 personen, (met op en afstap punten rond en in Den Haag hierbij is dit vrij kwa opstap tijd en aan verschillende kades zoals OOK de MYwheel APP). Een groots in te vullen onderdeel van dit project met een investeerders initiatief t.a.v. minimaal 20 nieuwe elektrische boten in de haagsche wateren. De boten zijn met gps en aan/uit knop uitgerust via een telefoon app voor de gebruiker (de gebruikers kosten zijn alleen per meter verplaatsing, en een start tarief) Dit ondernemers investeerders initiatief hebben we in meerder grote steden (steden met water) in NL.

Zie de pagina met het aanbod van Binckboten.nl op deze site bootje varen in Den Haag.  

-Events attractie met verschillende attractie mogelijkheden (dit is wel afhankelijk van het noodzakelijk/aanwezige vloer oppervlakte voor de attractie), denk hierbij aan een industrieel bouwkraan met een uitzicht wagon/cabin over de BINCKHORST "in ontwikkeling" of met een bungie jump of voor een lunch of diner op hoogte 45 min. 


-Events terrein Binckhorst Den Haag (kleinschalige evenementen met bijvoorbeeld een podium of een soort foodtruck festival).  INITIATIEVEN zijn WELKOM! Neem contact met ons op. 

De door de gemeente Den Haag gekozen initiatieven worden besproken met opslag-haaglanden.nl en de communicatie afdeling gemeente Den Haag te SPUI. 


-Binckhorst BAR / Lunch / en een "daghap" t.a.v. Diner, genoemd "de Huiskamer" (een horeca, maar wel in een food-truck / food-container in kantine style). Met een Verenigings- unit voor verschillende verenigingen en initiatieven waarbij vergader ruimte of een bijeenkomst ruimte nodig is. 


-Sociale return, ook op het gebied van groene stroom en vegetarische "openbare" broeikas. Met de gedachten bij het Energieplan Binckhorst.


-sociale werkplekken voor de regeling van projectmanager Coby Wernars van Dienst SZW geeft en https://achterbanwerkt.nl/. 


Zie de pagina met het aanbod van co2 neutraal op deze site.  

*Dit alles gebouwd met verplaatsbare/mobiele units zoals cabins en zeecontainers, met mooie gevelpanelen die in het gebied passen en met zonnen panelen etcetera. Dit ook zodat we een "stand allone" functionerend beheer hebben. 


Tijdelijkheid:

En dus kan dit ook gedeeltelijk tijdelijk in uitvoeren "van dit project" zodat er een "door" ontwikkeling mogelijkheid is van dit gebied o.a. bijvoorbeeld door de komst van nieuwbouw. Er is geen bouw vergunning noodzakelijk (geen funderingen), alleen maar een tijdelijke gebruikers vergunning voor de noodzakelijk invulling en het faciliteren van alle of voor enkele van de boven benoemde aspecten uit het project. De meeste invulling van dit project is samen gesteld door herkenbare en uitgesproken knel punten of aspecten die er nog niet zijn in de Binckhorst. En ook geconstateerd uit overleggen met de gemeente Den Haag genoemd de ronde tafel en deeltafels georganiseerd door de Gemeente Den Haag en de bedrijven verenging BLF (Binckhorst en de netwerkclub I;M BINCK..met de betrokken ondernemers en stadspartijen.